Selecteer de vestiging van Spindel waar jij alles over wilt weten:

Nieuwe leerlingen

Zit jij in groep 8? Dan ga je volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs, naar de brugklas. Spannend met al die veranderingen die op je af komen. Nieuwe klasgenoten, nieuwe vrienden, nieuwe vakken, huiswerk maken en andere docenten. Spannend allemaal en misschien ook wel een beetje eng. Daarom krijg je de eerste weken ruim de tijd om te wennen aan de brugklas en aan je nieuwe school. Voordat je het weet, wil je echt niet meer terug naar je oude school. We zien je graag in de brugklas!

De eerste dag, de eerste week

Op woensdag 30 augustus 2017 staat op de home pagina van de site hoe laat en in welk lokaal we je verwachten voor je allereerste schooldag in de brugklas. Die eerste dag krijg je ook je lesrooster en haal je je schoolboeken op (zorg voor een stevige schooltas!). Op die dag ontmoet je je nieuwe klasgenoten en je mentor. Dat is een docent of docente die je les geeft maar ook een speciale band heeft met jouw klas en met jou. Hij of zij zal je die eerste tijd goed op weg helpen en je van alles uitleggen over de school.

En dan begint het de volgende dag écht. Je volgt je eerste lessen met nieuwe docenten en ook krijg je je eerste huiswerkopdrachten al mee. Oudere leerlingen die vroeger in de brugklas zaten, kunnen je vertellen hoe snel die eerste dagen en weken voorbij vliegen. Nog voor de herfstvakantie in zicht is, voel jij je als een vis in het water op onze school. Die beginperiode in de brugklas zul je vast nog wel eens vragen hebben. Daarmee kun je altijd naar je mentor gaan, bij hem of haar ben je altijd welkom. 

Meer weten over je nieuwe school?


Bekijk hier de presentatie van het Open Huis 

Het Open Huis was op zaterdag 28 januari 2017 10.00 - 13.00 (onderbouw), in het Stadskantoor van de Gemeente Hengelo, Hazenweg 121. Op deze zaterdag is er een gezamenlijke voorlichting gegeven door Carmel (VMBO de Spindel) en OSG ('t Gilde College) over het nieuwe VMBO Hengelo.